Akcija!

Poluautomatska puška HS VHS2S .223Rem

Original price was: 1.576,00 €.Current price is: 1.418,40 €.

Opis

HS Produkt VHS-2S poluautomatska puška

HS Produkt VHS-2S je civilna izvedba slavne vojne puške VHS2, po kojoj je HS Produkt (uz vrlo uspješne modele pištolja) poznat u cijelom svijetu.

HS Produkt VHS-2S poluautomatska puška je bullpup konstrukcije, što znači da se zatvarač i ležište metka nalaze u stražnjem dijelu puške, iza pištoljske drške i okidača. Ovo rješenje daje pušci znatno dulju cijev, bez porasta duljine cijelog oružja. Upravo zahvaljujući duljoj cijevi, VHS je imuna na probleme modernih i kratkocijevnih pušaka u kalibru 5.56×45 odnosno .223 te maksimalno koristi balistički potencijal metka, uz visoku preciznost i pouzdanost. VHS trenutno, uz Hrvatsku vojsku, koristi nekoliko vojski te nekoliko specijalnih vojnih i policijskih postrojbi svijeta.

HS Produkt VHS-2S poluautomatska puška je izrađena iz modernih materijala (vanjština je iz polimera, dok je cijev kovana i kromirana), što pušci daje malu masu, otpornost na vanjske utjecaje te trajnost.

Posebno treba istaknuti prilagodljivost HS Produkt VHS-2S poluautomatske puške dešnjacima i ljevacima: selektor i ručica za repetiranje jednaku su pristupačni s obje strane. Ručica zatvarača ne putuje sa zatvaračem (tzv. non reciprocating način rada). Za potrebe potiskivanja metka u cijev pri otežanom radu i nečistoći, ručica za repetiranje može funkcionirati i kao “reciprocating”, aktiviranjem male poluge.

HS Produkt VHS-2S poluautomatska puška jednostavnim se radnjama može podesiti da izbacuje čahure na desnu ili lijevu stranu. Čak i kod izmjene ramena, lice strijelca nije ugroženo jer postoji poseban odbojnik koji onemogućuje izbacivanje čahura u lice strijelca. HS Produkt VHS-2S poluautomatska puška ima kundak podesive duljine.

Mehanički ciljnici HS Produkt VHS-2S poluautomatske puške preklapaju se, pri čemu je stražnji diopterskog tipa, s podjelama do 500m.

Gornja Picatinny šina prima optičke ili refleksne ciljnike, laserske pokazivače, svjetiljke i sl.

Prednji rukohvat HS Produkt VHS-2S poluautomatske puške opremljen je M-lok prihvatom dodataka, pa je moguće montirati razne taktičke dodatke (svjetiljke, rukohvate, lasere i sl.).

Pištoljska drška na HS Produkt VHS-2S poluautomatskoj pušci je proizdođača BCM Gunfighter i jedna je od najmodernijih i najergonomičnijih. Zahvaljujući poklopcu u dnu drške, moguće je u njoj čuvati sitnice kao baterijske uloške, pribor za čišćenje, udarnu iglu, sitan alat, čepove za uši i sl. Pištoljska drška je izmjenjiva i umjesto nje može se montirati bilo koja AR-15 drška.

HS Produkt VHS-2S poluautomatska puška sa svake strane posjeduje po tri QD utora za spajanje remena za nošenje.

HS Produkt VHS-2S poluautomatska puška – tehničke značajke:

Duljina oružja: 708mm
Duljina cijevi: 410mm
Korak cijevi: 1:7
Masa oružja: 3.62kg
Kapacitet spremnika: 10 metaka
Način rada: posudba plinova, plinski blok podesiv u 2 položaja (normalan i rad s prigušivačem)

HS Produkt VHS-2S poluautomatska puška komplet uključuje:
– puška
– tri spremnika kapaciteta po 10 metaka
– Negrini tvrdi kofer za čuvanje i transport
– pribor za čišćenje
– uputstvo

Poluautomatska puška HS VHS2S .223Rem